OKULUMUZ İNTERNET ETİĞİ KURALLARI

20.02.2023 62

OKULUMUZ İNTERNET ETİĞİ KURALLARI
    • İnternet ortamında kimseye zorbalık/taciz yapılmamalı, kötü söz söylenilmemelidir.
    • İstemeden kimseye art niyetli davranışlar sergilenmemelidir.
    • İnternet ortamında uygun olmayan (yasadışı) içerikleri indirmekten, paylaşmaktan veya saklamaktan kaçınılmalıdır.
    • Uygun olmayan(yasadışı) içeriklerin üretilmesi ve paylaşılmasının suç teşkil ettiği unutulmamalıdır.
    • İnternet üzerinden yapılan herhangi bir paylaşımın, birdenbire milyonlarca kişiye erişebileceği her zaman hatırda tutulmalı ve çevrimiçi ortamlarda buna göre davranılmalıdır.
    • Fikir ve sanat eserleri ile telif hakları ve lisanslama konusunda titiz davranılmalıdır.
    • Telif hakkı olan materyallerin lisanssız kopyaları oluşturulmamalı veya bu materyaller indirme amaçlı kullanılmamalıdır.
    • Sahibi olunmayan eserler topluluklarla paylaşılmamalıdır.
    • Elektronik ortamlara bağlanan cihazlara, sistemlere veya sistemlerde bulunan bilgi kaynaklarına erişim yetkiniz yok ise girilemeyeceği ve kasıtlı olarak sisteme müdahale edilemeyeceği veya işleyişinde değişiklikler yapılamayacağı her zaman hatırda tutulmalıdır.